De onderdelen zijn gefreesd

Alle onderdelen verdeel ik over de beoogde freesplaten. De wingtip is origineel uit 8 mm balsa. In de diverse bouwverslagen las ik dat dit te dun was. Bleek ook tijdens het tekenen. Ik maak het uit 2x5mm. Kan de freestafel ook beter tegen. Ik hou zo’n 6 mm aan als maximum dikte voor het te frezen materiaal.
Van deze tekening maak in een doorsnede vlak boven het vlak waar alle onderdelen op gepositioneerd zijn. Deze doorsnede gebruik ik om de freesfiles te maken. Her lijkt omslachtig, maar het geeft een foutloos uitgangspunt om vanaf te frezen. En als het dan gefreesd is ziet het er zo uit.
En dan nu bouwen. Na het frezen zag ik dat ik rib 2 tweemaal gemaakt had en rib 3 niet. Is niet te zien op het screenshot, die heb ik al aangepast. Wordt dus nog wat nawerk. Maar er zal ook nog wel een servoplankje moeten komen.

__________________