De maiden van de CNC-Telemaster

Click the image to open in full size.

 

Op advies via het Modelbouwforum van HugoW als ervaringdeskundige het zwaartepunt naar voren gebracht. 100 gram lood met tape op de motorkap vastgezet. Het LiPo pakket met een klitteband lus vastgezet. Alle roeren nog een keer nagelopen. Laatste afstellingen gemaakt. Op de zender twee instellingen onder een schakelaar: de ingeschatte uitslagen en de maximale voor het geval de ingeschatte uitslagen te klein zijn. Voorlopig alles voorzien van rijkelijk expo zodat het middengebied in ieder geval goed te regelen is.

Daarna rustig gas erop. Net als de Piper heeft de Telemaster de neiging de neus in de grond te zetten. Dat gecorrigeerd. Langzaam meer gas. Na een meter of 5 en half gas komt de Telemaster los. De eerste stijgvlucht maar op half gas gehouden. Ik ben er klaar voor om de nodige trim correcties door te voeren……. Is helemaal niet nodig. Vliegt zo vanaf de bouwtafel Laughing Na wat rustig rondvliegen, even wennen, een Victory rol geprobeerd. Gaat goed, power, stijgvermogen genoeg. Veel gas geven geeft niet echt meer snelheid. De maximum snelheid lijkt bij 60% gas wel bereikt te zijn. In de bocht heeft de Telemaster de neiging af te glijden. Gecombineerd richting-rol vliegen geeft verbetering. Een rugvlucht gemaakt. Hmm, wel heel veel hoog correctie nodig. Zwaartepunt kan nog wel wat verder naar voren. Gas blijft voor de normaal circuitjes vliegen zo’n 40-50%. Veel over dus. Wat met de flaps gespeeld: hij kan heel langzaam. T.z.t. een mixer flaps-hoogte programmeren.

Na 8 minuten motorloop de landing ingezet. En zachtkens daalde zij neder Cool

Der restcapaciteit van de accu gemeten: 75%. Dat betekent dat al rondtokkelend er toch wel een minuut of 20 mee gevlogen kan worden. Niet verkeerd.

Tweede vlucht gemaakt met nog 100 gram extra lood op de motorkap. Dit lijkt de goede instelling te zijn. Na 8 minuten weer geland. Restcapaciteit 73%. Van de Tweede vlucht is een video gemaakt. Als ik hem krijg zal ik hem op YouTube zetten. Filmpjes is niet m’n sterkste punt dus maar eens zien wat dat wordt.

Vervolgens heeft Wim de derde vlucht gemaakt. Waarvan hieronder wat foto’s.

Conclusie na een morgen vliegen: om normaal met de Telemaster te vliegen is een 5-6S pakket meer dan voldoende. 8S geeft zoveel overpower dat slepen geen enkel probleem mag zijn. Verrassend is dat geen enkele trim correctie nodig is!.

Het enige dat vliegtechnisch eigenlijk rest is het corrigeren van het zwaartepunt.

En praktisch moet er een andere oplossing voor de accu wisseling komen.

Dus er valt nog wat te knutselen.

Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.