Over Propa

ChallengeOnder de naam Propa worden door mij, Willy Swart, een aantal activiteiten uitgevoerd die voornamelijk in de vrije tijd sfeer liggen. De activiteiten omvatten het ontwerpen, tekenen, frezen, bouwen en vliegen van modelvliegtuigen.

Sinds een aantal jaren ben ik in het bezit van een freestafel. Een bouwverslag van deze tafel is op de site te vinden onder TRON-plus. De tafel biedt veel mogelijkheden. Een breed scala aan modellen zijn ondertussen in AutoCad en Solidworks ontstaan, gefreesd, gebouwd en gevlogen. Voor een deel zijn het (aangepaste) bestaande modellen uit b.v. FMT, voor een deel onderdelen. Zo zijn o.a. de Ellebil (een elektrozwever geïnspireerd door de Libelle van Höllein), Freely (ElektroModell april 2008), Elextra (een elektro X-tra 40 van Hobby-In), Bonzai (60 cm werpzwever) ontstaan. En voor DLC leden zijn de Eros en Gaf Nomad (FMT) getekend. Daar zijn l;ater de Challenge, de Baron 1914, de CNC-Telemaster en de Thermy bijgekomen. De afgelopen winters zijn daar ook een heel scala aan depron modellen aan toegevoegd zoals de EIM-racer, Kliko en Extra-300.

Sinds een aantal jaren verdiep ik me ook in multicopters. Ondertussen heb ik diverse modellen gebaseerd op het  MikroKopter, Arducopter, MultiWii, KK-Multicopter en Naze32 platform.

CNC-TelemasterDaarnaast ben ik een fervent fotograaf. Je vind op deze site in de Foto’s sectie ook foto’s van vliegshows en van diverse modellen van zowel clubleden als mijzelf. Van de laatste freesprojecten vind je uitgebreide fotoreportages met de bedoeling de bouw van de modellen stap voor stap in beeld te brengen onder het motto dat een plaatje meer zegt dan 1000 woorden..

Aan deze website is ook een wiki gekoppeld. Deze wordt geleidelijk gevuld met informatie over modelbouw in het algemeen en het tekenen en frezen van modellen in het bijzonder. Van de LedSequencerRGB is in de wiki de documentatie te vinden om hem na te bouwen.

Mocht je nog gerichte vragen hebben: aarzel dan niet om via het contact formulier deze te stellen. Controleer voor het versturen het e-mail adres! Als dat niet klopt zul je tevergeefs wachten op een reactie. Normaliter volgt binnen 48 uur een reactie.